CLUJ: Chioșcuri de ziare și flori la preț de apartament

Social-democrații clujeni i-au cerut explicații primarului Emil Boc după ce în centrul municipiului Cluj-Napoca au fost instalate două chioșcuri despre care susțin că au costat 55.000 de euro fiecare.

Acestea erau prevăzute în planul de reabilitare a Pieței Unirii și potrivit proiectului ar fi trebuit să permită vânzarea de flori și ziare.

 

Reprezentanții Primăriei spun că realizarea chioşcurilor a fost inclusă în licitaţia pentru toată zona pietonală din Piaţa Unirii, iar în urma licitaţiei a fost acceptată oferta cu preţul cel mai scăzut per ansamblu, la toate capitolele.

Reprezentanții municipalității afirmă că în cele din urmă s-a renunțat la standul de ziare care ar fi costat peste 11.000 de euro și au fost achiziționate și montate doar cele două chioșcuri la prețul de 29.000 de euro plus TVA, adică un total de circa 35.000 de euro pentru fiecare chioșc.

 

Lucrările de pe latura vestică a Pieței Unirii au fost finalizate în urmă cu două zile și au costat peste 1,5 milioane de lei. Acestea au presupus transformarea în zonă pietonală, montarea de iluminat public, plantarea a 11 arbori, dar și dotarea cu mobilier urban.

Piața Unirii din centrul orașului a intrat anul trecut, după peste 10 ani de așteptare, în etapa a doua de modernizare, lucrările fiind estimate a depăși 10 milioane de lei. Până acum s-au modernizat și reparat trei laturi, cea de sud și cea de est în 2016, iar în primăvara aceasta latura vestică.

 

Sursa foto: Facebook/ Vladimir Dan

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS