Cluj: Campionatul International de gatit in aer liber

Evenimentul are loc in perioada 12-14 septembrie, în parcarea unui mall din oraș.

La Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber de la Cluj-Napoca au loc demonstraţii de bucătărie finlandeză, japoneză, sârbească şi coreeană.

Sunt mai multe probe – bufet rece festiv, aperitiv, două feluri calde, supă şi un fel de bază, desert de restaurant, tort festiv şi meniu tradiţional.

Criteriile de evaluare sunt eleganţa prezentării, armonizarea culorilor, aromelor, combinarea corectă ingredientelor, igiena, dimensiunea preparatului, tehnica de lucru profesională, dar şi servirea.

Cei prezenţi vor putea asista la demonstraţii ale echipei culinare regionale a Moldovei. Pentru prima dată, vor fi și patru bucătării de campanie pentru soldaţi şi una pentru ofiţeri. Aici, se pregătesc printre altele, fasole cu ciolan afumat și varză călită cu costiţă şi cârnaţi. Mai mult, la eveniment are loc și un campionat naţional de pizza.

În total, participă 160 de bucătari din 17 ţări, printre care România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Coreea de Sud, Iordania şi Albania.