Cluj: 10 cazuri de trichineloză descoperite la porci tăiați în gospodării. DSVSA: „Mergeți de fiecare dată la veterinar!”

„Mergeți la medicul veterinar pentru a testa carnea de porc sacrificată în gospodării”. Este sfatul autorităților sanitare, după ce în județul Cluj au fost descoperite 10 cazuri de trichineloză depistate la porci tăiaţi în gospodării.

 

Cei 10 porci au fost sacrificați în gospodării din județul Cluj. În urma unor controale făcute de Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – DSVSA – , s-a constatat că erau infestați cu trichineloză.

Carnea a fost distrusă și nu a ajuns pe mesele oamenilor.

Șeful Direcției, Ioan Oleleu, face un apel la persoanele care cresc porci în gospodării și care vor să îi sacrifice înainte de Crăciun: să prezinte de fiecare dată probe la medicul veterinar pentru analize.

În judeţul Cluj sunt mai multe puncte în care se efectuează examenul trichineloscopic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Trei centre sunt în municipiul Cluj-Napoca.

Autoritățile sanitar-veterinare amintesc: este interisă vânzarea către magazine, restaurante sau pieţe a porcilor sacrificați în gospodării, carnea fiind destinată doar consumului propriu în familie.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS