Clisura Dunarii, o destinatie frumoasa pentru toate buzunarele

Turiștii care își fac vacanța de iarnă aici sunt răsplătiți nu doar cu peisaje minunate, ci și cu prețuri accesibile.

Defileul Dunării este una dintre cele mai spectaculoase zone ale țării. Turiștii care își fac vacanța de iarnă aici sunt răsplătiți nu doar cu peisaje minunate, ci și cu prețuri accesibile. De exemplu, la o pensiune din localitatea Eșelnița, aflată nu departe de Orșova, te poți cu caza cu 100-110 lei pe noapte.

Vacanța în Defileul Dunării este pentru persoanele active. E drept, însă, că iarna paleta de activități este redusă semnificativ din cauza vremii, dar chiar și așa, pot fi făcute plimbări pe traseele montane sau pe faleză. In plus, unele pensiuni din Clisura Dunării pun la dispoziția turiștilor ambarcațiuni. (AUDIO Sorin Costescu, patron pensiune)

Tot la capitolul activități și recomandări, turiștii pot descoperi partea sârbească a Clisurii Dunării. Nu au nevoie decât de buletin pentru a trece granița.

In ceea ce privește gastronomia locală, pensiunile din zonă se mândresc cu ciorba de peşte și obișnuiesc să îmbine tradiţia culinară românească cu cea sârbească. Câteva preparate sârbești sunt cavurma – care se face din carne de porc și se pregăteşte în perioada tăierii porcilor, rinflaiş – din carne de vită sau de pui, cu mult sos de bulion, sau gulașul de căprioară.