Confidenţialitate

Claudiu Manda, trimis în judecată de DNA într-un dosar privind ajutoare sociale acordate ilegal

Europarlamentarul Claudiu Manda a fost trimis în judecată de DNA. El este acuzat ca și-a folosit influența ca președinte al PSD Dolj pentru a convinge directorul de la Prestații Sociale să nu mai recupereze ajutoare sociale ilegale.

Potrivit DNA, Claudiu Manda, a intervenit, pe 5 iunie 2015 pe lângă directorul Agentiei Județene pentru Prestații Sociale Dolj, membru al partidului din care face parte și europarlamentarul, pentru a nu mai recupera ajutoare sociale ilegale.

Este vorba despre 59 de persoane care obținuseră ilegal ajutoare sociale în valoare de peste 300.000 lei. Agenția de prestații sociale emisese decizii de recuperare a banilor.

Procurorii spun însă că, în urma intervenției lui Manda, directorul instituției Marius Simcelescu, trimis și el în judecată, a dispus ștergerea datoriilor.

Anchetatorii spun că intervenția lui Manda ar fi avut drept scop obținerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid și pentru primarul din Bratovoești, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social din comună.

Dosarul a fost trimis la Inalta Curte de Casație și Justitie. Anterior, primarul din Bratovoești a fost condamnat cu suspendare în același caz, după semnarea unui acord de recunoaștere a vinovăției.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Claudiu Manda neagă acuzațiile și atacă procurorul de caz, susținând că pentru acesta conteaza aparențele, nu adevărul.