Confidenţialitate

Claudiu Butacu, expert în construcția de case sustenabile, explică, în Misiunea Verde, cum putem reduce consumurile și costurile

Ca și cum pandemia nu ne era de ajuns, întreaga lume se confruntă cu o criza energetică generatoare de fiori pe șira spinării. Prețul la gaze si la electricitate a crescut astronomic, costurile legate de cărbune sunt în creştere dramatică, iar predicțiile privind prețul barilului de petrol nu sunt deloc linistitoare.

Se vorbește despre “șocul energetic”, manipularea pieței sau despre apusul combustibililor fosili în procesul de tranziție către energia curată. Mai mult decat atât, se vehiculează diverse scenarii negre privind avarii majore în sistemul energetic european.

Noi, românii, am fost avertizați că am putea rămâne fără gaze în plină iarnă. Cum va evolua această situație, rămâne de văzut. Un lucru e cert: ne va fi din ce în ce mai greu să plătim facturile la energie sau vom rămâne cu casele neîncălzite.

Încercăm să aflăm ce alternative avem la îndemână, cum putem reduce consumurile și costurile, de la invitatul nostru la Misiunea Verde, Claudiu Butacu, expert în construcția de case sustenabile, deci și eficiente energetic și președintele organizației EFdeN:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ILUSTRAȚIE:  Emily Wang / Unsplash