Confidenţialitate

Clădiri construite ilegal, găsite de ministrul Mediului pe Insula Belina

Ministrul Mediului a mers, luni, pe Insula Belina, pentru a vedea cu exactitate care este situaţia.

Costel Alexe a declarat că acolo au fost construite ilegal clădiri. De asemenea a ţinut să specifice că atât Insula Belina, cât şi braţul Pavel, trebuie să servească interesului public.

„Sper ca în perioada imediat următoare toate aceste bunuri imobile pe care le vedeţi, construite fără autorizaţie de construcţie, vor fi expertizate tehnic, vor fi inventariate. Mă bucur foarte mult că şi eu şi dumneavoastră şi românii au putut să vadă în aceste zile locaţiile de lux ascunse de văzul lumii în care aşa numite categorii de politicieni îşi făceau concediile sau weekendurile. Aceste zone trebuie redate cetăţenilor noştri”, a spus Alexe.

După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina şi Braţului Pavel de către statul român este aproape finalizată.

Anunţul privind reintrarea insulei Belina şi a braţului Pavel în proprietatea statului a fost făcut săptămâna trecută de către premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

Suprafaţa complexului de la Belina este de 280 de hectare.

Autorităţile vor lua o decizie cu privire la clădirile de pe insula Belina, dacă acestea vor fi transformate în compex turistic sau vor fi demolate.

Ministrul Mediului i-a invitat pe toţi romanii să viziteze Insula Belina în scop recreativ, porţile fiind deschise din acest moment.

Insula Belina a fost trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi dată în administrare firmei Tel Drum, apropiată de Liviu Dragnea.

Procurorii DNA vor să vadă dacă Liviu Dragnea şi-a însuşit proprietatea apelând la un lucru nu tocmai legal, mai exact, Insula Belina a fost considerată peninsula, în acte, pentru a putea fi trecută printr-o singură hotărâre de guvern din administrarea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.