CJ Arad trebuie să returneze UE aproape 7,5 milioane de lei

Consiliul Judeţean Arad trebuie să returneze Uniunii Europene şi Guvernului aproape 7,5 miloane de lei pentru că nu a reuşit să încheie complet proiectul de modernizare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Proiectul s-a blocat după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Arad a fost ridicat de DNA, iar ultima licitaţie a fost anulată.

Contractul pentru proiectul ce prevedea modernizarea ambulatoriului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar şi cumpărarea de mobilier şi aparatură medicală, a fost semnat la data de 31 iulie 2014 şi trebuia finalizat până pe 31 decembrie în 2015, având o valoare de circa 6 milioane euro.

Contractul avea trei componente, din care doar una a fost finalizată. Este vorba despre modernizarea ambulatoriului din spitalul, lucrări ce au costat circa 7,5 milioane de lei, bani ce au fost decontaţi deja.

Celelalte două componente, cumpărarea de mobilier şi aparatură medicală, nu s-au mai realizat. Licitaţia a avut loc în vara anului 2015, doar că a fost anulată pe fondul scandalului de corupţie al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, în contextul în care unul dintre ofertanţi a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă pentru un alt contact tot la spitalul judeţean.

Însă pentru că nu a încheiat tot proiectul la timp, consiliul judeţean va trebui să restituie banii decontaţi pe partea de lucrări executate deja. Autorităţile spun că au în buget banii pentru a-i da înapoi, dar vor ataca decizia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, considerând că au anulat licitaţia din cauza unei situaţii excepţionale, despre care şi procurorii DNA au cerut documente, şi prin urmare au procedat corect.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS