Confidenţialitate

Nicolae Ciucă, după anunțul lui Klaus Iohannis privind candidatura la șefia NATO: „E nevoie ca o asemenea funcție să revină unui lider pro-occidental, care a ocupat o înaltă demnitate publică în Europa de Est”

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat după ce președintele Klaus Iohannis și-a anunțat în mod oficial candidatura pentru funcția de secretar general al NATO. 

„Salut decizia președintelui României de a candida pentru funcția de secretar general al NATO. PNL susține nemijlocit acest demers al șefului statului, care ar putea intra în istorie drept primul secretar general al Alianței Nord-Atlantice provenit din Europa de Est. Este un moment care marchează modul în care România poate fi reprezentată, la 20 de ani de la aderarea la NATO”, a scris Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că, dat fiind contextul „strategic sensibil, este nevoie ca o asemenea funcție să revină unui lider pro-occidental”.

Într-un astfel de context geopolitic și strategic sensibil, este nevoie ca o asemenea funcție să revină unui lider pro-occidental, care a ocupat o înaltă demnitate publică în Europa de Est.
În interiorul NATO, România este un aliat de încredere, care își respectă angajamentele, iar această candidatură este sprijinită și de tot ceea ce a realizat armata română în ultimii ani”, a scris liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea