Cîţu: Vulnerabilităţile economiei vin din Parlament | AUDIO

Ministrul Finanţelor susține că cel mai mare pericol la adresa situației economice sunt măsurile populiste adoptate de Parlament, care nu au o fundamentare riguroasă.

„Vulnerabilităţile acestei economii vin din Parlamentul României. Până acum, am reuşit să oprim aceste măsuri populiste pe care le văd la majoritatea partidelor de Opoziţie din Parlament. Unele scad venituri, altele cresc cheltuieli, dar nu au nimic în spate, nu au o fundamentare riguroasă şi toate pun în pericol stabilitatea economică şi riscă să ne arunce în haos. Deja, prin măsurile pe care le-am luat, am dublat deficitul bugetar în acest an şi reuşim să menţinem un echilibru între investitorii străini, în piaţa locală, modul în care cheltuim banii”, a spus Florin Cîțu, marți seara, la Realitatea Plus.

„Dacă am fi fost la fel de iresponsabili şi am fi acceptat toate aceste măsuri populiste pe care le-a promovat în Parlamentul României toată Opoziţia am fi aruncat România în aer şi am fi avut o situaţie îngrozitoare. De aceea spun: pericolul cel mai mare vine din Parlamentul României unde s-a întâlnit această armată de populişti care sunt în campanie electorală. Pe ei nu-i interesează bunăstarea românilor, nu-i interesează dacă România mai exista mâine. Pe ei îi interesează ca ei să câştige câteva voturi la următoarele alegeri, ca ei să fie bine. Pe ei nu-i interesează restul cetăţenilor şi sub această mască a campaniei electorale şi aceste programe populiste încearcă să-i păcălească pe români”, a adăugat șeful Finanțelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Florin Cîțu a dezvăluit, marţi seară, subiectele dezbătute la întâlnirea informală pe care liderii liberali au avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis la Vila Lac.

”Nu pot să spun exact ce s-a discutat acolo, dar tema relansării a fost discutată. Este clar că PNL se concentrează în acest moment pe acest plan de relansare a ecomomiei. Trebuie spus că noi nu am oprit niciodată economia sau au fost sectoare importante care nu au fost oprite, de aceea au şi fost rezultatele din primul trimestru, dar în aprilie şi în mai mai multe companii au resimţit efectul crizei din sănătate şi trebuie ajutate în perioada următoare (…) este și un plan care redirecționează resursele bugetului către acele zone din economie care aduc valoare adăugată, pe principii liberale (…) Trebuie să ne gândim că va fi o economie diferită după această criză de sănătate. Din punctul meu de vedere, vom vedea mai multe investiții în tehnologie din partea companiilor private”, a spus, marţi seară, Florin Cîţu la Realitatea Plus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Subiectul alegerilor din acest an s-a aflat, de asemenea, pe agenda întrunirii.

”Binenţeles că am discutat despre alegeri şi am spus că mă bucur că avem această întâlnire. Noi nu am fost în campanie electorală în această perioadă aşa cum a fost Opoziţia. (…) Au fost discuţii şi despre cum vom aborda cele două tururi de alegeri, alegeri locale şi parlamentare. Nu pot să vă spun detalii, dar este un subiect de interes major pentru PNL”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS