Confidenţialitate

Cîțu a anunțat care este vârsta de la care vor avea nevoie și copiii de certificat verde | AUDIO

Este nevoie de modificarea deciziei CNSU prin care se introduce în România Certificatul verde european, astfel încât să fie stabilit pragul de 6 ani pentru cei mici.

Peste această vârstă, va fi necesară testarea copiiilor astfel încât să aibă acces în mai multe spații alături de adulți, precum restaurante, săli de fitness, teatre și cinematografe.

Florin Cîțu, invitat la televiziunea publică a explicat că vârsta de la care au nevoie copiii de certificat verde a fost pierdută din vedere:

A fost o scăpare acolo, vom corecta, deci sunt cei peste 6 ani. Aștept exact soluția să vină prin hotărârea de guvern și vom vedea exact care este formula folosită sau cum se poate testa foarte ușor, lucrurile se pot face foarte simplu. Și la intrările în România, aveam special pentru copii, care erau cu părinții, de anumite vârste, și puteau să intre în țară. Vom folosi cam aceleași principii pe care le-am avut și la intrarea în România“, a declarat premierul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Guvernanții au explicat că, odată introdus certificatul verde, economia e menținută deschisă. Nu se mai pune problema ca mallurile sau piețele să fie închise.