Confidenţialitate

Citește românește | Marian Coman: “O națiune puternică nu poate exista fără o cultură puternică” | AUDIO

Marian Coman s-a născut în 1977, la Mangalia. A trăit însă, o lungă perioadă, la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. A renunțat la presă în 2014 și, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză și scenarii de benzi desenate.

Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele Nopti albe, zile negre (2005), Testamentul de ciocolată (2007), Teoria flegmei. Apel la mitocanie (2008), Haiganu. Fluviul Soaptelor (2015) și Haiganu. Furia Oarbă (2017), Omulețul din perete (2019) și scenariul romanului grafic TFB (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, s-a alăturat echipei editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy si Thriller.

“Eu cred că o națiune puternică nu poate exista fără o cultură puternică. Iar o cultură puternică nu poate exista fără literatură. Literatura, la rândul ei, nu poate exista fără scriitori și fără cititori, evident.

Cred, așadar, că dacă vrem să fim puternici, dacă vrem să prelungim momentele de grație și de solidaritate, este vital să avem în minte aceleași povești. E important să ne citim scriitorii. Și ideal ar fi să-i citim cât sunt în viață.

În România, astăzi, se scrie minunat, iar marile edituri au, toate, colecții de literatură română contemporană.”, spune autorul Marian Coman.

L-am întrebat pe Marian Coman cum a trăit această perioadă de autoizolare, cum s-a adaptat noilor reguli și ce cărți recomandă publicului.

Vă invităm să ascultați înregistrarea sa și să vă înscrieți apoi la concursul nostru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a câștiga, prin tragere la sorți, un pachet de 12 cărți scrise de autori români, trebuie să răspundeți corect la următoarea întrebare: Ce sentiment ar păstra autorul Marian Coman dacă ar putea alege?