Citește românește | Florin Lăzărescu: „E incredibil cum, în câteva luni, ne putem adapta la o altă realitate” | AUDIO

Florin Lăzărescu este prozator și scenarist, absolvent al Facultății de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza”, Iași.

A publicat „Ce se știe despre ursul panda”, „Trimisul nostru special”, unul dintre romanele câștigătoare ale Marilor Premii pentru Literatură Est-Europeană, Frankfurt, 2006, fiind tradus în franceză, germană, spaniolă, italiană, slovenă, maghiară și croată, „Lampa cu căciulă” și „Amorțire”.

De asemenea, Florin Lăzărescu este coscenarist pentru „Lampa cu căciulă”, în regia lui Radu Jude, câștigător a peste 50 de premii pentru cel mai bun scurtmetraj la festivaluri internaționale de film, printre care Sundance, SUA, „O umbră de nor”, în regia lui Radu Jude, ce a avut premiera la Cannes, în secțiunea Quinzaine des Realisateurs, și „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale pentru cea mai bună regie.

L-am întrebat pe Florin Lăzărescu cum a trăit această perioadă de autoizolare, cum s-a adaptat noilor reguli și ce cărți recomandă publicului.

„Dacă m-ar fi pus cineva la începutul anului să ghicesc ce se poate întâmpla lumii, aș fi dat o sută de alte posibilități decât o pandemie”, a spus autorul Florin Lăzărescu.

Vă invităm să ascultați înregistrarea sa și să vă înscrieți apoi la concursul nostru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pentru a câștiga, prin tragere la sorți, un pachet de 12 cărți scrise de autori români, trebuie să răspundeți corect la următoarea întrebare: Cum se numește cartea scrisă de Yuval Noah Harari, la care face referire autorul Florin Lăzărescu?

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS