Cirque du Soleil, în România

Rezumat la cifre,Cirque du Soleil, în România îneamnă 4,5 tone de bagaje, 180 de valize şi 25 de camioane

Echipa Cirque du Soleil, care numără în total 110 persoane, se îndreaptă în acest moment spre România. Acrobaţii se reîntorc după o binemeritată vacanţă de sărbători. Pentru ei, după Bucureşti urmează un program aglomerat până la vară, cu opriri în fiecare săptămână într-o altă capitală europeană, prima fiind Bratislava.

Pregătirile pentru showul Cirque du Soleil de la complexul Romexpo intră în linie dreaptă. 500 de oameni, atât staff-ul local, cât şi cel al turneului, vor lucra non-stop pentru finalizarea ultimelor detalii ale producţiei. În ciuda dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă Quidam poate fi împachetată şi gata de drum în mai puţin de o oră. Mai mult decât atât, durează patru ore ca show-ul să fie dezansamblat complet, până la ultimul şurub, şi încărcat în camioane.

Toţi artiştii au truse de machiaj proprii, cu care călătoresc în turneu. Fiecare artist îşi aplică singur machiajul – au manuale detaliate pas cu pas, cu ilustraţii, care îi ajută să-şi ducă la bun sfârşit uimitoarele transformări în fiinţe supranaturale.

Porţile Pavilionului Central al Romexpo se deschid cu o oră înainte de fiecare spectacol, iar programul reprezentaţiilor este următorul: 29 ianuarie, ora 20.00, 30 ianuarie, ora 20.00, 31 ianuarie, orele 16.00 şi 20.00, 1 februarie, orele 13.00 şi 17.00.

Accesul în Romexpo se face din Bulevardul Expoziţiei, intrarea B. Parcarea este gestionată de Romexpo, cu plată (15 lei pe zi). Vor fi deschise parcările B şi C. Pentru locurile rămase în vânzare la data reprezentaţiilor va exista o casă de bilete la intrarea în Romexpo. În incinta Pavilionului Central va fi disponibilă garderobă (cu plată). Băuturile răcoritoare şi mâncarea vor putea fi achiziţionate pe bază de jetoane.

Biletele pentru spectacolul ‘Quidam’ pot fi cumpărate şi prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti), la preţuri diferite, în funcţie de categorie: VIP – 500 de lei (adulţi) şi 350 de lei (copii), premium – 350 de lei (adulţi) şi 245 de lei (copii) şi tribune – între 150 şi 250 de lei (adulţi) şi între 105 şi 175 de lei (copii). Mai multe categorii de bilete sunt epuizate în acest moment, la toate cele şase reprezentaţii.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. În prezent este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are aproximativ 4.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite.