Confidenţialitate

Circulație feroviară reluată pe tronsonul Chitila – Buftea – Periș

Compania Naţională de Căi Ferate informează că, joi la prânz, circulația feroviară pe intervalul de stații Chitila – Buftea – Periș s-a reluat în condiții normale, pe ambele fire.

“Furtuna înregistrată în cursul nopții, în zona Capitalei, a produs avarii majore la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe firul II de pe segmentul de cale ferată Chitila – Buftea – Periș, avarii care au necesitat intervenția echipelor feroviare cu drezine pantograf, pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact, cea care asigură alimentarea cu energie electrică a locomotivelor, inclusiv înlocuirea tuturor componentelor, adiacente liniei de contact, rupte de rafalele puternice de vânt”, transmite CFR SA într-un comunicat.

“Menționăm faptul că, în intervalul necesar intervențiilor, trenurile de călători au circulat în condiții speciale, acestea fiind rediecționate doar pe firul I, astfel încât să fie asigurat front de lucru pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact de pe firul II.

În acest moment, odată cu finalizarea lucrărilor de remediere a deranjamentelor la linia de contact și repunerea sub tensiune a sistemului de alimentare cu energie electrică, trenurile circulă în condiții normale, și pe firul I și pe firul II, pe intervalul de stații Chitila – Buftea – Periș”, adaugă operatorul feroviar.

“Echipele de intervenție feroviare ale SRCF București lucrează în continuare pentru repunerea sub tensiune și realimentarea cu energie electrică a liniei de contact între stațiile Brănești – Fundulea, pe firul II. Până la finalizarea intervențiilor, trenurile circulă în continuare doar pe firul I, între aceste două stații”, se mai precizează în comunicat.

CFR SA îi asigură pe călători că angajații de la calea ferată “depun toate eforturile necesare pentru remedierea tuturor deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică și restabilirea traficului în conndiții normale”.