Circulați cu atenție, în multe zone din țară este ceață și plouă

Pe Autostrada A3 Turda-Gilău circulația se desfășoară în condiții grele vineri dimineață, din cauza ceții, potrivit Centrului Infotrafic. De asemenea, probleme din cauza ceții sunt și în județele Sibiu, Cluj, Mureș, Bistrița-Năsăud și Bihor.

Pentru siguranța dumneavoastră la volan, polițiștii va sfătuiesc să reduceți viteza și să măriți distanța in trafic. Dacă va faceți planuri pentru weekend, este important să știți că din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile circulația rutieră este oprită pe două drumuri naționale, respectiv: DN 67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului și DN 7C Transfăgărăsan, între Piscu Negru și Bâlea Cascadă.

Plouă mărunt în Capitală, așă că polițiștii va sfătuiesc să circulați cu prudență. Iată câteva dintre sfaturile lor:  înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și luneta vă asigură o vizibilitate foarte bună.

De asemenea, trebuie să aveți în bună stare de funcționare stergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire.

Evitați frânările și accelerările bruște, iar atunci când carosabilul din piatră cubică este umed, aveți obligația să circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara acestora.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS