Circuit în zona lacurilor din nordul Italiei

Italia e frumoasă indiferent de destinația aleasă, fie că explorăm Sicilia, că ne relaxăm pe plajele de pe Coasta Amalfitană sau că facem un tur cultural prin Florența sau Roma. Un circuit care include lacurile din nordul țării, precum Como, Garda și Maggiore, nu e cu nimic mai prejos.

 

Lacul Como se află la aproximativ 45 de minute de Milano. De aceea, cea mai bună variantă pentru a ajunge aici este să zburăm până la Milano, de unde putem închiria o mașină pentru a face circuitul lacurilor.

Como are cel mai variat peisaj dintre toate lacurile Italiei și aceasta pentru că se întinde de-a lungul unor văi și dealuri pline de farmec până la piscuri de peste 2.000 de metri altitudine.

 

Pe malurile lacului Como găsim așezări pitorești în care ne putem caza, porturi micuțe și vile înconjurate de grădini exotice. Una dintre vilele care atrag atenția se numește Villa Carlotta din localitatea Tremezzo, o reședință maiestoasă, ridicată în urmă cu 4 secole pe malul lacului.

O altă vilă superbă este în orășelul Lenno și poate fi vizitată. O informație pentru fanii agentului 007: aici s-au filmat câteva scene din filmul Casino Royale.

Lake Como Wedding Villa Monastero Lenno Fine Art Photographer ROSSINI PHOTOGRAPHY(foto: Lenno)

Circuitul continuă pe malurile Lacului Maggiore. Odată ajunși aici, ar trebui să vă îmbarcați pe un vaporaș pentru a vizita Insula Bella, unde se află Palatul Borromeo, cu o arhitectură minunată, și Insula Pescatori, locul ideal pentru a visa cu ochii deschiși la o terasă sau pentru a explora străduțele înguste, cu case vechi de o parte și de alta. Nu ratați orășelul Baveno, înțesat de restaurante. Lui Winston Churchill i-a plăcut atât de mult acest loc încât şi-a petrecut luna de miere aici.

baveno(foto: Baveno)

Frumoase sunt și orașele aflate pe malurile Lacului Garda, cel mai mare și mai cunoscut lac din Italia. Garda se află la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano, iar pe malurile sale sunt numeroase localități din provinciile Brescia, Verona și Trento. Pentru un periplu perfect, închiriați o bicicletă și parcurgeți traseul dintre localitățile Lonato și Salo, printre plantații de măslini și podgorii.

Articole Similare