CIPRU: Spectatorii pot reveni pe stadioane

Guvernul cipriot şi-a dat, marţi, acordul pentru revenirea spectatorilor la marile evenimente sportive, după mai multe luni de pandemie, în condiţiile în care răspândirea noului coronavirus se află în prezent sub control pe această insulă din Marea Mediterană, relatează France Presse.

Publicul va putea fi prezent la competiţiile sportive profesioniste în sală şi în aer liber, în special la fotbal, baschet, atletism, nataţie şi curse de cai, a declarat ministrul cipriot al Sănătăţii, Constantinos Ioannou.

Directivele privind distanţare socială şi protocoalele sanitare pentru spectatori la manifestările sportive vor fi publicate ulterior.

În alte ţări din Europa, între care Germania, Italia, Spania, Anglia şi România, campionatele de fotbal s-au reluat, dar cu porţile închise.

Liga cipriotă de fotbal a suspendat competiţiile interne în luna martie, în cadrul măsurilor de izolare vizând prevenirea propagării coronavirusului.

Startul noului sezon al campionatului cipriot este prevăzută pe 21 august.

Cipru a înregistrat 1.005 cazuri de infectare cu Covid-19 şi 19 decese. Alte 4 decese şi 113 cazuri au fost semnalate în partea de nord a insulei, în autoproclamata republică turcă a Ciprului de nord, recunoscută doar de Ankara.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS