Confidenţialitate

Cipru: Preoții nevaccinați nu vor mai avea voie să slujească de la 1 februarie | AUDIO

În Cipru, decizie fără precedent: preoții nevaccinați nu vor mai avea voie să slujească începând de mâine, 1 februarie. Este avertismentul dat de Liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, în condițiile în care numărul preoților nevaccinați este, însă, destul de mic.

Arhiepiscopul Ciprului a declarat că va trimite preoţii acasă dacă refuză în continuare să se vaccineze şi dacă îi va îndemna pe credincioşi să nu se vaccineze împotriva coronavirusului.

Potrivit acestuia, 27 din cei 123 de preoţi din eparhia sa nu au fost vaccinaţi, dintre care 15 sunt scutiţi din motive medicale.

Ceilalţi 12 vor fi suspendaţi timp de trei luni începând de marţi şi, dacă vor continua să se opună deciziilor arhiepiscopului, suspendarea va fi prelungită şi chiar ar putea fi în cele din urmă caterisiţi, a mai spus Arhiepiscopul.

El a considerat „fără precedent” faptul că preoţi şi chiar teologi au nesocotit deciziile şefului bisericii.

Vaccinarea anti-COVID-19 nu este obligatorie în Cipru, însă Biserica a emis reguli stricte pentru preoţi şi teologi cerându-le să se vaccineze.

Arhiepiscopul a susţinut încă de la început campania de vaccinare guvernamentală şi a fost printre primii vaccinaţi în decembrie 2020.

Aproximativ 70 % din populație Ciprului este imunizată cu schema de bază, adică 2 doze.

Sursa foto: Unsplash / Philipp Trubchenko

Citește și: Raed Arafat: Carantină de 5 zile pentru cei care intră în România și nu prezintă certificat verde

Autor: Liliana Nicolae