Cipru atrage turiștii cu tratament medical gratuit pentru cei care s-ar infecta cu noul coronavirus

Cipru promite că va deconta toate cheltuielile medicale pentru turiştii care vor fi depistaţi pozitiv pentru noul coronavirus, în timpul vacanţei.

Este o metodă inedită anunţată de autorităţile din Nicosia pentru a atrage vizitatori, în încercarea de a repune pe picioare turismul din această ţară, preferată şi de români.

Într-o scrisoare trimisă operatorilor de turism și companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor și Turismului au prezentat măsurile și protocoalele de sănătate în vigoare pentru siguranța turiștilor, notează AFP.

Cu rata scăzută de mortalitate și de transmisie a coronavirusului, Cipru „se vinde” ca destinație „sigură” și „se angajează să aibă grijă de călătorii care testează pozitiv în timpul șederii” pe insulă.

Cipru susține că a testat peste 10% din populația sa de sub un milion de locuitori și că a înregistrat oficial 939 de cazuri şi 17 morți.

Peste 4 milioane de turişti au vizitat Insula Afroditei, cum mai este numită Cipru, anul trecut, ceea ce reprezintă un record pentru ţara cu puţin peste un million de locuitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS