Ciolacu: Sunt dezamăgit de Tăriceanu și de Băsescu

Șeful interimar al PSD respinge scenariul unui „blat” între PSD și PNL, avansat de liderul ALDE.

Marcel Ciolacu s-a declarat dezamăgit că atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Traian Băsescu nu reacționează la planul actualului guvern de a modifica legislația electorală.

„ Blat pe ce? La ce pățește PSD acum de la PNL poate cineva normal la cap să facă un blat cu ei? A fost vreodată un asalt, să vii cu atâtea asumări, să ocolești Parlamentul, să spui că vrei să desființezi PSD în campanie electorală? Și acum noi facem blat cu PNL? Eu înțeleg că ne plictisim. În schomb sunt dezamăgit”, a spus social-democratul la Realitatea PLUS.

„Am o reacție chiar corectă cu domnul Tăriceanu. Îl respect, însă sunt dezamăgit și de el și de domnul Băsescu. Sunt doi oameni care au experiență incredibilă în politică și stau și se uită pasiv cum se creează un precedent în România, cu o modificare legislativă pe alegeri cu patru luni înainte. Nu o să fie etern PNL la guvernare. PNL ce face acum face un atac la democrație. M-aș fi așteptat ca atât domnul Băsescu, cât și Tăriceanu să vină în acest demers sau să ducă din interior aceste discuții. Ei nu își doresc anticipate”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, marți, că Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pe revenirea la alegerea primarilor în două tururi, având o înțelegere cu PSD să depună moțiune de cenzură, să se declanșeze alegerile anticipate, iar proiectul de asumare să nu mai intre în procesul legislativ, amintește Agerpres.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS