Ciolacu, PSD: Rezultatul alegerilor, dezastruos

Preşedinte al Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu declară că rezultatul alegerilor prezidenţiale a fost unul dezastruos.

În opinia sa, timpul unei analize la nivel central, pentru că PSD are nevoie de un nou început.

”Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidenţiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce şi în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiţi: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare. Şi atunci, şi acum, s-au făcut doar analize judeţene, nimic la nivel naţional. Acum cred că e timpul să vedem unde am greşit cu adevărat la nivel central, să judecăm raţional şi apoi să trecem la fapte. PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

”Sper ca viitorul mandat al lui Klaus Iohannis să aducă mai multe realizări pentru România”, adaugă liderul PSD.

Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, Klaus Iohannis, susținut de PNL pentru un al doilea mandat la Palatul Cotroceni, a obţinut 63,16% din voturi. În schimb, Viorica Dăncilă, candidata PSD, și-a adjudecat doar 36,89% din sufragii.

În diaspora, Klaus Iohannis are un scor de 92,19%.

Duminică seara, Viorica Dăncilă, și-a recunoscut înfrângerea și a anunțat o analiză în interiorul partidului. O ședință a Comitetului Executiv al PSD este programată, marți, de la ora 18 și 30 de minunte.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS