Confidenţialitate

Ciolacu: Încercăm să facem un plen fizic la Senat, să schimbăm secretarul

Social-democraţii anunță că vor încerca schimbarea din funcţie a secretarului Senatului şi a membrilor Biroului Permanent, acuzând că activitatea forului este blocată.

Din această cauză, susține liderul PSD, legea care conferă Parlamentului dreptul de a stabili data alegerilor parlamentare să nu fie pusă pe ordinea de zi.

“Încercăm mâine [marți, n. red] să facem un plen fizic la Senat, să schimbăm secretarul care nu s-a mai prezentat la serviciu. Tot Senatul este blocat, deci legislativul în România, camera superioară, Senatul, este în acest moment blocat ca nu cumva această lege care ar conferi dreptul Parlamentului de a spune când este data alegerilor să nu cumva să fie prinsă pe ordinea de zi. Să fie un plen fizic şi să schimbăm membrii Biroului Permanent şi mâine se va vedea exact ce forţe politice vor să fie alegeri pe 6 decembrie, cele care boicotează deja de două săptămâni Senatul, în speţă PNL-ul şi USR-ul, şi forţele politice care iau în considerare ceea ce spun specialiştii, că aceste alegeri nu trebuie să fie pe data de 6 decembrie”, a susținut Marcel Ciolacu, luni seară, într-o emisiune la TVR.

“Retorica de televizor se termină când vom vedea mâine [marți, n. red], care forţe politice vor şi prezente la Senat şi care nu. Se limpezesc apele”, a adăugat fruntașul PSD, care a criticat guvernul liberal pentru decizia de organizare a scrutinului la 6 decembrie.

“Atâta timp cât mor oameni, eu îi condamn. Astfel de decizii nu trebuie luate când e vorba de vieţi omeneşti. Nu poţi să ieşi să spui că românii sunt de vină fiindcă s-au îmbolnăvit şi de asta mor (…) Ei nu fac o distincţie între a fi demnitari şi ministru al Guvernului şi prim ministru cu anumite responsabilităţi şi a intra în campania electorală. E un talmeş-balmeş”, a insistat Marcel Ciolacu.