Confidenţialitate

Ciolacu: Este posibil ca moţiunea de cenzură să treacă

Preşedintele PSD se arată încrezător în demersul debarcării guvernului de coaliție.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, cu excepţia unuia dintre aleși care suferă de o boală incurabilă, toti parlamentarii PSD vor fi prezenţi, marți, la votul moţiunii de cenzură.

Fruntașul social-democrat susține că deputaţi şi senatori din afara partidului vor vota împotriva cabinetului condus de liberalul Florin Cîțu.

“Noi avem o posibilă singură lipsă… Un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată, dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei puteri. Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune. Poate domnul Orban ne face surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a afirmat Marcel Ciolacu, care a avut discuţii cu parlamentari din coaliţia aflată la guvernare.

„Am avut astfel de discuţii, vom vedea marţi ce se va întâmpla. Cred că vor face o presiune fantastică să nu se deplaseze la vot, ca nu cumva să voteze din greşeală”, a adăugat liderul PSD.

„Este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse să treacă. (…) Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, a conchis Marcel Ciolacu.