Confidenţialitate

Ciolacu, după acuzaţiile Vioricăi Dăncilă: Oricâtă frustrare ai avea, nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă

Preşedinte al PSD, Marcel Ciolacu a respins, joi seară, acuzaţiile pe care i le aduce Viorica Dăncilă.

Potrivit acestuia, ”oricâtă frustrare ai avea, oricâtă supărare ai avea nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă”.

Liderul social-democrat a susținut că trecerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului condus de Viorica Dăncilă a urmat unei “emoţii colective”, după înfrângerea acesteia de către Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale.

”Moţiunea de cenzură a trecut. De la organizaţia Buzău sau de la organizaţia din Olt, condusă de domnul [Paul – n. red] Stănescu, sau de la cea din Buzău, nu a plecat niciun parlamentar. Oricâtă frustrare ai avea, oricâtă supărare ai avea nu poţi să inventezi altă matematică decât cea existentă. Domnul Tăriceanu a ieşit de la guvernare şi în momentul acela a rămas un vid matematic de voturi. Era foarte greu de gestionat ca acea moţiune să nu treacă, mai ales pe o emoţie colectivă, faptul că actualul preşedinte a câştigat cu 67%”, a spus Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

”Cunosc alt adevăr! Eu şi domnul Stănescu am făcut tot ce trebuia făcut spre binele PSD. Categoric, nici eu nici domnul Stănescu nu am făcut ceva să treacă moţiunea. Am încercat să conservăm voturile pe care le avea atunci PSD”, a adăugat acesta.

”Un preşedinte de partid când pierde alegerile îşi pune demisia pe masă, nu există altă regulă în politică”. (…) Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o doamna Dăncilă este când deciziile politice nu le-a mai luat cu oameni din interiorul partidului. În momentul când te sfătuieşti cu oameni din afara partidului nu mai eşti conectat la partid. Doamna Dăncilă a luat o perioadă îndelungată decizii cu oameni din afara partidului”, a mai spus Ciolacu evitând să dea nume în această privinţă.

Fostul premier Viorica Dăncilă a denunțat, miercuri, că Marcel Ciolacu și Paul Stănescu au vrut să preia şefia partidului, procedând la fel ca fostul lider Liviu Dragnea, pe care l-au acuzat că a destituit două guverne social-democrate.

“În timpul moţiunii, mi-am dat seama că am fost trădată din PSD (…) Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia, pentru ca un grup de persoane să conducă partidul”, a declarat Viorica Dăncilă, care pregătește lansarea unei cărți-interviu în care va prezenta “partea sa de adevăr”.