Confidenţialitate

Ciolacu, despre votul multiplu în Parlament: Trebuie să modificăm legea | AUDIO

Preşedintele PSD a anunțat că va fi analizat situația aleșilor care au votat Legea bugetului “la două mâini” şi se va decide dacă aceştia vor fi sancţionaţi.

În opinia lui Marcel Ciolacu, pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri, ar trebui modificată legislaţia.

“Am văzut şi eu, a fost un caz … O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua… Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor”, a spus liderul social-democrat la Digi24, miercuri seara, întrebat fiind ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa.

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Marcel Ciolacu a răspuns: “Categoric, e o greşeală! Eu, de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela (…) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.