Ciolacu, despre data alegerilor locale: În principiu, suntem de acord cu 27 septembrie

Liderul interimar al PSD a anunţat că social-democraţii sunt de acord, în principiu, cu data de 27 septembrie pentru organizarea alegerilor locale.

„În primul rând, avem o prelungire [a mandatelor aleșilor locali – n. red] până la data de 1 noiembrie. În principiu, şi noi suntem de acord cu 27 septembrie. Avem o singură problemă, că nu mai înţelegem mesajele venite de la Guvern. Se cere o prelungire cu 30 de zile, asta înseamnă până pe 15 iulie. Dacă ne uităm la calendar, deja intrăm în perioada de strângere de semnături. Cred că Guvernul ar trebui o dată să se hotărască, avem pandemie, nu avem pandemie, ţinem alegeri, nu ţinem alegeri, fiindcă vânturăm nişte date şi nişte scenarii fără să explicăm oamenilor că nu e un simplu lucru că anunţăm o dată, înseamnă campanie electorală, respectarea legii, strângerea de semnături, depunerea de candidaturi”, a declarat Marcel Ciolacu, care aşteaptă motivarea Curții Constituționale pentru a vedea cine stabileşte data alegerilor, dacă este Guvernul sau Parlamentul.

„Din comunicatul CCR am văzut că poate şi Guvernul şi normal că am trecut în lege că putem avea acest atribut. Să aşteptăm motivarea care sigur o să ne spună exact”, a adăugat social-democratul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS