Ciolacu: Dacă domnul Orban doreşte anticipate, să îşi dea demisia

Liderul interimar al PSD se arată sceptic în privința declanșării alegerilor anticipate, scenariu invocat intens de actuala putere liberală.

”Părerea mea e că nu vom avea anticipate în România. Dacă domnul Orban doreşte anticipate, să îşi dea demisia mâine dimineaţă. A vrut putere, a vrut Guvern. Şase partide i-au pus guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Realitatea PLUS.

”Eu mă aşteptam de la domnul Orban să guverneze ţara, nu să modifice legile electorale sau cel mult să fie o dezbatere în Parlament”, a adăugat el.

”Eu am făcut o propunere, am văzut că nu este agreată de preşedintele României, are acest atribut de a desemna primul ministru. am făcut propunere să facem un guvern de uniune naţională să depăşim aceste lucruri. Să nu ne mai minţim. Astăzi spun că nu au bani de pensii, de salarii la profesori, nu au banid e avocaţi, a doua zi iese doamna Turcan şi spune că nu sunt bani. nu sunt bugetaţi. Știm să citim un buget şi avem cifre”, a susținut Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că, la momentul actual, moțiunea de cenzură are în jur de 200 de voturi garantate.

”Eu cred că trece moţiunea de cenzură. Până la anticipate mai sunt încă două guverne care trebuie să cadă. (…) Sunt parlamentari de la USR care au anunţat că susţin moţiunea”, a precizat fruntașul PSD.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS