Confidenţialitate

Ciolacu: Când guvernezi, cel mai simplu este să iei decizia să închizi!

Liderul Partidului Social Democrat a criticat decizia guvernului liberal de a opri activitățile în incintelor piețelor.

Comercianții ar trebui obligați să respecte regulile din supermarket-uri, consideră Marcel Ciolacu.

“Trebuiesc puse reguli. Când guvernezi, cel mai simplu este să iei decizia să închizi! În momentul ăla, nu-ţi mai asumi nicio reponsabilitate! Ai închis şcolile, nu mai contează ce fac. Se îmbolnăvesc copiii, e treaba familiei, nu mai e treaba mea… Nu s-au gândit că nu au tablete nu au net. Copiii încep să fie foarte greu de gestionat. Au stat şase luni închişi, au deschis şcolile şi le-au închis din nou, în loc să găseşti soluţii de flux de mers la şcoală, acest lucru înseamnă implicare şi ştiinţă şi să ai darul acesta, sunt nişte lucruri de administraţie, nu au acest dar”, a opinat șeful PSD, luni seară, la B1 TV.

“Ei preferă să închidă decât să vină cu soluţii. Cum să închizi pieţele? Sunt vasele comunicante. Dacă clienţii dintr-o parte in alta, nu se aglomerează supermarketurile, că ai închis pieţele, că oamenii consumă în continuare la la fel. Eu aş fi cerut administraţiilor locale faceţi încă 20 de pieţe ambulante, în aer liber, nu să închid astfel încât să se răspândească cumpărătorii (…) Am făcut astăzi un amendament cu Daniel Zamfir, la o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pieţele să rămână în continuare deschise cu regulile care se impun în supermarketuri. Lucru care se poate face”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Senatorul social-democrat Daniel Zamfir a anunţat, luni, că a depus un amendament la ordonanţa care a închis pieţele. Potrivit lui, proiectul de act normativ va fi dezbătut, marţi, în comisiile de specialitate şi va fi trimis plenului.

Au continuat protestele comercianților din piețe, supărați pe noile restricții. Activitatea este permisă doar în piețe și bazaruri aflate în aer liber. Vânzătorii spun că sunt discriminați față de supermarket-uri.

Autoritățile locale au misiunea să găsească soluții de avarie. Spre exemplu, la Deva, căsuţele din lemn ce erau folosite la Târgul de Crăciun – în alţi ani – vor completa tarabele din Piaţa Centrală, închisă din această săptămână.