Confidenţialitate

Marcel Ciolacu nu e de acord ca angajații ANAF să aibă pistol: „Este o prostie!’’ | AUDIO

Niciun angajat al ANAF nu va avea pistol. „Este o prostie!’’, spune premierul Marcel Ciolacu. Într-un interviu televizat, acesta a criticat anunțul Ministrului Finanțelor, care a spus recent că inspectorii antifraudă din cadrul ANAF vor avea dreptul să poarte arme.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un interviu acordat România TV, în timp ce vorbea despre ANAF care a colectat sumele din taxe pe care și le-a prognozat, premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă inspectorii Fiscului au reușit să facă acest lucru și fără pistol. Prim-ministrul nu este de acord ca anagajații ANAF să aibă dreptul de a purta arma.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: „Nu o să aibă nimeni niciun pistol”

„Este o prostie și rămâne o prostie! Dacă te duci într-un control undeva, ceri suport de la Jandarmerie și de la Ministerul de Interne. Știți că asta nu-i de astăzi. Eu vă spun că astăzi s-a descoperit această tâmpenie. Cineva și-a dorit să aibă pistol de la ANAF. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suport de la Jandarmerie și de la MAI”, a declarat premierul.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a spus recent că de multe ori, atunci când merg în control, inspectorii pot fi în pericol, de aceea ar putea avea dreptul de a purta armă.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș: „Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun”

„În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activități economice ilicite, atunci se pot produce anumite situații neplăcute. pot duce și la utilizarea… au fost cazuri de acest fel. Gândiți-vă la situația în care trebuie confiscat un bun și reacția pe care o poate avea proprietarul acelui bun”, a declarat ministrul Finanțelor.

În colaborare cu Ministerul de Interne, ar urma să se stabilească cine și în ce condiții va putea folosi arma, a mai spus ministrul Marcel Boloș. Prevederea contestată de premier apare într-un proiect de Ordonanță de urgență privind reorganizarea ANAF.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Angajații din sănătate protestează în curtea spitalelor, în semn de nemulțumire față de oferta guvernului privind majorările salariale | AUDIO