Ciocniri violente cu protestatarii de la un miting de Ziua Muncii din Paris

Autorităţile au lansat gaze lacrimogene, după ciocniri violente cu protestatarii de la un miting de Ziua Muncii din Paris.

Autorităţile pariziene au lansat luni după-amiază gaze lacrimogene, în încercarea de a dispersa o mulţime de protestatari din zona centrală a metropolei Paris. De asemenea, ciocniri violente au izbucnit între forţele de ordine şi protestatari, care au manifestat împotriva ambilor candidaţi din al doilea tur al cursei pentru palatul Elysee, transmite RT.

Potrivit primelor informaţii, protestatarii au aruncat cu grenade fumigene spre poliţiştii, care au încercat să împingă mulţimea de pe o arteră din zona centrală a Parisului.

Apoi, autorităţile s-au văzut nevoite să lanseze gaze lacrimogene pentru a ţine mulţimea la distanţă.

Protestatarii au aprins mai multe focuri la marginea străzii, iar un poliţist a fost rănit în urma violenţelor din Paris.

Aceste ciocniri violente ar putea să continue, având în vedere numărul demonstraţiilor oreganizate de Ziua Muncii.

Luni, parizienii s-au adunat pentru un miting paşnic de Ziua Muncii, în vreme ce unioniştii au ocupat străzile în semn de protest faţă de rezultatele primului tur al cursei pentru palatul Elysee.

De asemenea, tinerii activişti îi resping pe ambii candidaţi şi au participat şi la alte proteste violente după promovarea îl al doilea tur a lui Emmanuel Macron şi a lui Marine Le Pen.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS