Ciocârlia la New York

Fanfara Ciocârlia va concerta, duminică, la New York, în Central Park SummerStage.

Turneul fanfarei Ciocârlia a debutat în Canada, chiar de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, pe 4 iulie,şi va continua duminică, la New York, în Central Park SummerStage.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Recunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume, trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele sale fiind preluate si prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Fanfara Ciocârlia este una dintre cele mai apreciate formaţii de muzică lăutărească, ocupând prima poziţie în topurile europene de World Music. Fanfara a mai concertat în SUA şi Canada, în cadrul turneului ‘Gypsy Caravan Tour’, în anii 2001 şi 2003.

Câştigătoare a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria ‘muzică europeană’, Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în intreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre: varianta lor pentru piesa ‘Born To Be Wild’ a fost inclusă, în 2006, în filmul ‘Borat’, cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune produsă de IKEA pentru Marea Britanie.