CIO i-a retras Rusiei medaliile de aur câştigate la Beijing, în 2008, în proba de ştafetă 4×100 metri

Comitetul Internațional Olimpic a luat această decizie după ce la reanalizarea probelor prelevate în urmă cu opt ani s-a descoperit că atleta rusă Iulia Chermoshanskaya a folosit steroizi.

Chermoshanskaya a fost testată pozitiv la mai multe substanțe interzise, printre care și stanozolol, un steroid preferat de atleți și culturiști atunci cînd vor să slăbească fără să piardă masă musculară. Mai mulți specialiști susțin că această substanță ajută și la recuperarea sportivilor după o accidentare.

Din ștafeta Rusiei medaliată cu aur în 2008 au mai făcut parte Aleksandra Fedoriva, Iulia Gushchina și Yevgeniya Polyakova. În urma deciziei CIO, ele trebuie să returneze medaliile cistigate la Beijing.

Aflată în centrul unui uriaș scandal de dopaj, Rusia a fost reprezentată în concursul de atletism din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio doar de Daria Klisina, sportivă ce locuiește în Statele Unite ale Americii. Ceilalți 68 de atleți ruși calificați la Rio nu au primit drept de participare din partea federației internaționale de specialitate.

 

foto: all-athletics.com

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS