Confidenţialitate

Cine sunt Eternii, eroii din noua mitologie Marvel

Studiourile Marvel au lansat recent lansează filmul „Eternals” (Eternii), cel de-al 26-lea titlu din Universul cinematografic Marvel, care reprezinta o expansiune a acestuia, prin cei zece supereroi nemuritori care au protejat Pământul și i-au modelat istoria și civilizațiile de la începutul timpului.

Volumele de benzi desenate originale „Eternals” ale lui Jack Kirby, care au fost publicate pentru prima dată în 1976, au fost sursa de inspirație a filmului.

Eternii sunt o rasă de extratereștri nemuritori de pe îndepărtata planetă Olympia care au sosit pe Pământ cu mii de ani în urmă pentru a proteja omenirea de o serie de prădători extratereștri – Devianții. Eternii au fost alertați cu privire la amenințarea Deviantă de către Celestiali, o rasă de constructori cosmici care au fost întâlniți în „Guardians of the Galaxy”.

Misiunea Eternilor de a petrece mii de ani pe Pământ pentru a proteja umanitatea, civilizația și planeta derivă din gândirea contemporană despre modul în care oamenii comunică între ei pe tot globul.

Așa cum spune Nate Moore, producător al noului film, „cred că este ceva cu care publicul va rezona pentru că începem să abordăm relația noastră cu acest pământ.

Asta este o temă importantă, de explorat. Și acțiunea va fi acolo. Dar tematic, acesta este genul de povestire pe care cred că o dorește publicul, astea sunt lucrurile cu care ne confruntăm în fiecare zi”.

Eternii de pe Pământ sunt un grup divers și puternic – o combinație de gânditori și luptători, împărtășind aceeași energie cosmică, care se traduce în puteri diferite pentru fiecare. Când lucrează împreună, aceste puteri se completează reciproc.

„Ceea ce îi face diferiți de alte grupuri pe care le-am avut, inclusiv Răzbunătorii și Gardienii Galaxy, este că își pot pune în comun energia și pot crea ceva numit Uni-Mind”, explică Moore. „Uni-Mind este un concept care a fost împrumutat de la Jack Kirby și care permite eternilor să amplifice puterea oricăruia dintre ei. Cu toate acestea, toți trebuie să fie oarecum conectați pentru a face acest lucru. Deci ei nu pot fi în părți opuse ale lumii și dacă vor să creeze o Uni-Mind”.

Povestea se desfășoară pe două perioade de timp. O parte în trecut când au funcționat ca o echipă formidabilă și o unitate familială apropiată. A doua poveste este în prezent, când grupul s-a fracturat și s-a despărțit, mulțumit să trăiască printre oameni, practic ascunzându-se la vedere. Însă amenințarea Devianților înseamnă că Eternii trebuie să-și lase diferențele deoparte și să se regrupeze.

Moore mai spune: „Vrem ca publicul să descopere un colț al universului Marvel pe care nu l-a mai văzut până acum. Vrem ca ei să descopere o nouă mitologie care stă la baza unui film SF, dar care are și multă emoție. Și vrem să întâlnească zece eroi cu care, sperăm, să poată empatiza”.

Cine sunt Eternii

SERSI (Gemma Chan)

Sersi este o gânditoare, iar energia ei cosmică se manifestă ca transmutație a materiei. Ea este capabilă să manipuleze și să schimbe un obiect în altul. Este de încredere, grijulie și își folosește mintea și puterile pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie.

IKARIS (Richard Madden)

Ikaris este un luptător, are o putere supremă și o forță incredibilă. Energia lui cosmică îi permite să zboare și să arunce cu raze puternice din ochi. Își ia în serios responsabilitățile ca Etern și este foarte hotărât. Este independent, cu o mentalitate clară și îi place să dețină controlul.

AJAK (Salma Hayek)

Ajak este o gânditoare și singura dintre Eterni care are olegătură directă cu Celestialii. Ea este simbolul matriarhatului și conducătorul spiritual al Eternilor.

THENA (Angelina Jolie)

Thena este un Etern foarte puternic și o luptătoare incredibilă. Alături de prietenul ei apropiat, Ghilgameș, este unul dintre cei mai puternici războinici ai grupului.

DRUIG (Barry Keoghan)

Druig este un gânditor, iar energia sa cosmică este puterea de a controla mintea. El își poate folosi puterea pentru a-și influența semenii Eterni și a folosit-o pentru a controla mintea oamenilor.

KINGO (Kumail Nanjiani)

Kingo este un luptător și este capabil să creeze explozii puternice de energie cosmică din mâinile sale. Este entuziast și încrezător și are și atitudine și fler. Kingo îl admiră foarte mult pe Ikaris și vrea să fie un erou important ca el.

PHASTOS (Brian Tyree Henry)

Phastos este un gânditor, iar energia sa cosmică îi oferă puterea de a ajuta la progresul omenirii. El este unul dintre cei mai deștepți oameni din univers, fiind tehnopat și maestru inventator. La fel ca Sersi, Phastos a format un atașament față de oameni și se bucură de compania lor.

GILGAMESH (Don Lee aka Ma Dong-Seok)

Ghilgameș este un luptător, fiind cel mai puternic Etern. El își poate folosi energia cosmică pentru a crea un exoschelet care îi amplifică puterea. Când nu este în luptă, Ghilgameș este amabil și relaxat și îi place să se bucure de viață.

MAKKARI (Lauren Ridloff)

Makkari este o luptătoare, iar energia ei cosmică o face cea mai rapidă femeie din univers. Ea face totul în viteză, de la alergare până la lectură. Aleargă mai repede decât viteza sunetului. În prezent, ea este dezamăgită și un pic plictisită de viața de pe Pământ.

SPRITE (Lia McHugh)

Sprite este un luptător și un povestitor. Ea are puterea de a crea iluzii din energia ei cosmică și se poate face invizibilă pe sine și pe ceilalți. Are 7.000 de ani și există în corpul unei fete de 12 ani, ceea ce este frustrant pentu că nu vrea să fie tratată ca un copil.

DANE WHITMAN (Kit Harington)

Dane Whitman lucrează la Muzeul de Istorie Naturală din Londra actuală și are o legătură specială cu Sersi.

KARUN (Harish Patel)

Karun este valetul și videograful lui Kingo. El a fost cel mai bun prieten al lui Kingo de zeci de ani și legătura sa cu umanitatea. Îl ține pe Kingo ancorat în realitate.