Confidenţialitate

Cine poartă vina pentru tragedia de la Piatra Neamț și unde ne este salvarea? Răspunsurile ascultătorilor | VIDEO

Adriana Nedelea și Cristian Tudor Popescu au intrat în dialog cu ascultătorii, la Piața Victoriei, pentru a afla ce cred oamenii despre tragedia de la Piatra Neamț și mai ales ce spune incidentul despre noi, ca națiune.

În contextul în care ministrul Sănătății a spus că toți suntem vinovați de astfel de tragedii, ascultătorii Europa FM au spus, pe rând, dacă sunt sau nu de acord cu această afirmație și care ne-ar fi salvarea.

Ion, București: „Sunt vinovat, în 2014 am ales un președinte, care, pas cu pas, ne-a adus în situația în care ne aflăm. Soluții: încă o Revoluție. Salvarea vine de la noi, și nu din 6 decembrie, la 6 decembrie nu se va întâmpla nimic, vine și de acolo, dar este provizorie.”

Trifan, Târgu Mureș: „Cine este vinovat? Cine a dat ordinul ca să mute ATI-ul de la etajul 3 la etajul 2 și fără să anunțe organele. La orice schimbare de locație trebuie să vină cineva să-și dea acceptul. Trebuie pus omul potrivit și să se lase politicul deoparte. Trebuie concursuri, acum toată lumea e politic. O să fiu optimist, o să vină salvarea după alegerile din 6 decembrie.”

Mihai, București: „Mă consider vinovat că i-am acceptat pe acești politicieni. Sunt vinovați din păcate locuitorii din jud Neamț că au acceptat să se facă o pârtie de ski, o gondolă și nu un spital. De 3 ani de zile, în București se construiesc stadioane și nu un spital. În Sibiu, unde stația de oxigen nu mai face față, s-a construit un stadion. La Arad s-a modernizat stadionul și spitalul este de 100 de ani. Ar trebui căutați acei miniștri si prim-miniștri, făcuți public și izolați, acești oameni au făcut rău țării și nouă. E și vina noastră că am fost părtași.”

Radu, Brașov: „Vina trebuie căutată mai în trecut. Toți decidenții politici care trebuia să facă și nu au făcut. Omul simplu și-a făcut datoria, a mers și a votat și de acolo partidul și-a ales oamenii care încotro pe unde au apucat. Salvarea ar trebui să vină din fiecare loc, fiecare profesionist să slujească locul respectiv.”

Costi, Huși: „Vinovată este clasa politică, nu au reușit decât să-și dea pensii speciale, drepturi și au împărțit banii.”

Radu, București: „Cine a greșit e greu să ne dăm seama, dar sper că va afla Procuratura, iar apoi justiția va aplica pedeapsa cuvenită. Da, suntem și noi vinovați.”

Titi, Brașov: „Avem o culpă generală că acceptăm, dacă nu am accepta situații de genul ăsta…”

Urmărește în continuare emisiunea integrală: