Cine este … Sfântul Internetului?

Știați că și Internetul are un sfânt? Ele este celebrat astăzi de catolicii din întreaga lume.

Este vorba de Sfântul Isidor de Sevilla.

El a fost proclamat în 2001 sfânt protector și patron al Internetului, al internauților și al studenților.

Este o încercare a Bisericii Catolice de a-i determina pe utilizatorii internetului să respecte valorile morale promovate de acest sfânt.

Lumea Credinței scrie că Sfântul Isidor de Sevilla ne apără de dezinformarea venită prin fibră optică și ne ajută „să luăm doar ce este util din acest coș plin cu de toate. Ne vindecă adicțiile și ne ajută să mărturisim adevărul. Și ne avertizează când pierdem timpul prea mult pe net.”

catholic-saint.info explică de ce Sfântul Isodor de Sevilla a fost proclamat în 2001 patron al Internetului:

„Pentru că acest sfânt reflectă cel mai bine idealurile utilizatorilor de internet și ale designerilor site-urilor web. Isidor a fost primul scriitor creștin care a făcut un rezumat al catolicismului, prin cea mai cunoscută lucrare a sa, Etymologiae. Titlul său a fost preluat din metoda pe care a folosit-o în transcrierea cunoștințelor erei sale și este asemănătoare unui dicționar sau cu o bază de date din zilele noastre.”

Sfântul Isidor de Sevilla s-a născut în orașul Cartagena din Spania, în jurul anului 560.

El provenea dintr-o familie ilustră, membră a aristocrației Regatului Vizigot. Tatăl său se numea Severianus, iar mama sa Theodora.

Sfântul Isidor de Sevilla a început să fie educat în școala Catedralei din Sevilla. După moartea tatălui său, de educația sa s-a îngrijit fratele său mai mare, Leandru, care devenise arhiepiscop de Sevilla.

Arhiepiscopul de Sevilla a scris numeroase cărți care au avut o largă circulație în Evul Mediu și în Renaștere.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare