Confidenţialitate

Charles al III-lea, noul monarh al Marii Britanii | AUDIO

Regele Charles al III-lea este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp titlul de Prinț în întreaga istorie a Marii Britanii, o monarhie cu o istorie de peste 1.000 de ani. Anul acesta, a ținut primul său discurs al tronului, care deschide official o nouă sesiune a Parlamentului Marii Britanii. Momentul a fost unul important în transferul progresiv al sarcinilor oficiale ale Suveranei britanice către Charles, care o reprezenta deja în străinătate de mai mulţi ani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Regele Charles al III-lea este interesat de o serie de probleme umanitare și sociale. Sponsorizează multe organizații caritabile și de artă. De mulți ani militează pentru agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice.

În 1989 a publicat o carte despre rolul arhitecturii în societate și conservarea clădirilor istorice.

Avea patru ani când bunicul său, George VI, a încetat din viaţă, iar mama sa a preluat tronul.

A fost primul prinț moștenitor britanic care a mers la școală și nu a luat lecții particulare cu un tutore.

După terminarea facultății, Charles s-a înrolat în armata britanică. Are brevet de pilot, inclusiv pentru elicoptere.

A fost căsătorit cu Diana Spencer. După un mariaj presărat cu scandaluri și neînțelegeri, cei doi au divorțat. Câțiva ani mai târziu, se căsătorește cu Camilla Parker-Bowles, devenind primul membru al familiei regale care s-a căsătorit civil, și nu religios.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Prima declarație făcută de Charles în calitate de Rege al Marii Britanii: „Un moment de mare tristețe pentru mine și familia mea”