Confidenţialitate

Cine este Giorgia Meloni, prima femeie-premier a Italiei. Eurosceptică declarată, politiciana se opune migranților non-europeni și parteneriatelor minorităților sexuale

Prima femeie-premier din istoria Italiei este o eurosceptică declarată și este o admiratoare a fascistului Benito Mussolini. În vârstă de 45 de ani, Giorgia Meloni se opune migranților non-europeni, se opune avortului, eutanasiei și parteneriatelor civile pentru minoritățile sexuale.

Născută la Roma, Giorgia Meloni a fost în tinerețe membră a Frontului Tineretului, aripa de tineret a partidului politic neofascist Mișcarea Socială Italiană. A fost consilier al provinciei Roma din 1998 până în 2002.

Giorgia Meloni este membră a Camerei Deputaților din Italia din 2006.

În 2008, a fost numită ministru al Tineretului în Cabinetul Berlusconi IV, rol pe care l-a ocupat până în 2011.

În 2012, a co-fondat „Fratelli d Italia”, formațiune pe care o prezidează din 2014.

În ultimii ani, a condus partidul din opoziție, lăsându-l să-și crească popularitatea în sondajele de opinie, în special în perioada Cabinetului Draghi, când Fratelli d Italia a fost singurul partid de opoziție.

O populistă de dreapta și naționalistă italiană, pozițiile ei politice au fost descrise ca fiind de dreapta și de extremă dreapta, deși ea respinge această din urmă etichetă.

Giorgia Meloni se opune avortului, eutanasiei și parteneriatelor civile și căsătoriilor pentru persoanele de același sex.

Se opune primirii migranților non-europeni și multiculturalismului. A fost acuzată de xenofobie și islamofobie în urma unor ieșiri publice.

Susținătoare a NATO, ea își menține opiniile eurosceptice cu privire la Uniunea Europeană și a fost în favoarea unor relații mai bune cu Rusia înainte de invadarea Ucrainei, pe care, însă, a condamnat-o.

Citește și: Italia: Reacții după victoria dreptei naționaliste. Ungaria și Polonia o felicită pe Giorgia Meloni, democrații italieni spun că a fost „o seară tristă pentru țară”