Cinci lucruri interesante pe care le poți face cu ajutorul lui Google

Cine mai privește Google ca pe un simplu motor de căutare, cu siguranță nu a navigat destul pe internet în ultimii 10 ani. Nu de alta, dar chiar sub nasul nostru își desfășoară activitatea cel mai complex software online dezvoltat vreodată. Google a ajuns de să fie mult mai mult decât un simplu motor de cătuare, fiind capabil să îndeplinească numeroase sarcini .

 

  1. Google poate face conversii

Americanii de la Google ne fac mereu viața mai ușoară. Chiar și atunci când vrem să schimbăm bani. Orice conversie poate fi rezolvată printr-o simplă căutare pe google. Pe lângă faptul că îți afișează în mai puțin de o secundă cât înseamnă, să zicem, 240 de dolar în euro, Google îți arată și evoluția cursului.

lulu-google3

  1. Google te ajută să îți setezi alarme

Pentru momentele în care am pus un ou la fiert, ne întoarcem la tastatură dar trebuie să nu lăsăm oul să fiarbă mai mult de cinci minute. Dacă sriem pe google ”set timer for” urmat de durata de cinci minute, motorul de căutare ne va anunța când timpul s-a scurs.

lulu-google5

  1. Google îți poate afișa rezultate doar dintr-un site anume

Pentru că ni se întâmplă să căutăm ceva ce am văzut odată pe un site. Pe europafm.ro, să zicem. Tastăm site: apoi numele site-ului și cuvintele cheie pe care le vrem căutate. Google ne va afișa apoi doar rezultate din site-ul respectiv.

lulu-google1

  1. Google poate căuta cuvintele în ordinea scrisă

Această utilitate ne e de folos atunci când căutăm un citat anume sau un vers dintr-o piesă anume. E foarte simplu, scriem cuvintele între ghilimele, iar Google va căuta exact în acea ordine.

lulu-google4

  1. Google poate funcționa ca un calculator de buzunar

Adică poate rezolva orice operațiune matematică printr-un simplu search. Trebuie doar să o scriem în căsuța de căutări. Indicat ar fi să folosim numpad-ul din dreapta tastaturii.

lulu-google2