Confidenţialitate

Cinci filme clasice pe care merită să le vezi măcar o dată în viață (P)

Sunt unele filme care rămân la fel de interesante oricât de mulți ani au trecut de la lansarea lor și oricât de mult a avansat tehnologia.

Iată, așadar, cinci filme clasice pe care merită să le vezi măcar o dată în viață:

1. Casablanca (1942) – Acest film de dragoste din timpul războiului prezintă povestea lui Rick Blaine. Personajul interpretat de Humphrey Bogart trebuie să aleagă între iubirea pentru o femeie și ajutorarea ei și a soțului său, un lider al rezistenței din Cehia. Casablanca a câștigat trei premii Oscar și este un film clasic difuzat de posturile de televiziune din întreaga lume chiar și în zilele noastre. Filmul a avut un buget de până 1 milion de dolari și încasările au fost de aproape 7 milioane de dolari. Interesant este că rolul principal în acest film i-a fost oferit lui Ronald Reagen, cel care ulterior a fost ales președintele SUA.

2. The Great Gambini (1937) – Filmul distribuit de Paramount Pictures prezintă povestea lui Grant Naylor, un om nemulțumit de faptul că femeia pe care o iubește, Ann Randall, vrea să se căsătorească cu Stephen Danby. Totuși, un magician prezice în timpul spectacolului The Great Gambini că Danby și Ann nu se vor căsători niciodată. Ulterior, este găsit cadavrul lui Danby și trebuie găsit autorul crimei. Acest film clasic, plin de mister, a inspirat inclusiv apariția unui slot, denumit The Great Gambini’s Night Magic. Jocul ca la aparate lansat de Novomatic conține simboluri legate de magie, precum pălăria lui Gambini, o carte cu trucuri sau o poțiune magică.

3. Pe aripile vântului (1939) – Considerat unul dinre cele mai bune filme din istorie, Pe aripile vântului este un clasic în adevăratul sens al cuvântului. Succesul de care a avut parte este evidențiat și de faptul că a primit nu mai puțin de 8 premii Oscar. De asemenea, încasările la vremea respectivă au fost de aproximativ 390 de milioane de dolari. În banii din zilele noastre, suma ar fi de peste 1.4 miliarde de dolari, iar asta spune tot despre succesul filmului. Pe aripile vântului îi are în rolurile principale pe Clark Gable și Vivien Leigh, care îi interpretează pe Rhett Butler și Scarlett O’Hara. Acțiunea se axează pe povestea de dragoste dintre cei doi, în timpul Războiului Civil din America.

4. The Good, The Bad and the Ugly (1966) – Dacă ești fanul lui Quentin Tarantino trebuie neapărat să vezi această producție, deoarece a descris-o ca fiind “cel mai bine regizat film al tuturor timpurilor”. The Good, The Bad and the Ugly este un western spaghetti, al treilea din “Trilogia dolarilor”. Impresionează prin violența sa, dar și prin coloana sonoră considerată una dintre cele mai bune din istorie, fiind semnată de Ennio Morricone. La un buget de 1.2 milioane de dolari, acest film a avut încasări de peste 25 de milioane de dolari. Din distribuție fac parte Clint Eastwood, Lee Van Cleef și Eli Wallach, iar recenziile au fost în general pozitive.

5. Breakfast at Tiffanny’s (1961) – Filmul ne prezintă povestea lui Holly Golightly, o tânără foarte frumoasă, elegantă, îndrăgostită să se îmbrace luxos și să participe la cele mai tari petreceri. Scopul ei era să își găsească un soț bogat, dar dragostea adevărată a cunoscut-o abia în momentul în care l-a întâlnit pe Paul, noul său vecin, care era totuși întreținut de o femeie mai în vârstă și bogată. Breakfast at Tiffany’s a avut un succes major, motiv pentru care a câștigat și două premii Oscar. Totodată, a mai avut trei nominalizări la premiile Oscar, inclusiv pentru rolul făcut de Audrey Hepburn. La un buget de 2.5 milioane de dolari, filmul a avut încasări de 14 milioane de dolari.