Cinci cazuri de rujeolă, într-o singură zi, în judeţul Sibiu

Cinci cazuri de rujeolă la copii cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani au fost confirmate de către medici în judeţul Sibiu, într-o singură zi, starea acestora fiind bună, au anunţat, astăzi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică .

Reprezentanţii DSP Sibiu au anunţat că, în cursul zilei de luni, în judeţ au fost confirmate, prin analize de laborator, cinci cazuri de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 2 şi 13 ani. Două cazuri s-au înregistrat la Târnava, unul la Mediaş, unul la Saroş şi unul la Cisnădie.

Niciunul dintre copiii bolnavi nu a fost vaccinat împotriva rujeolei. În momentul de faţă, copiii sunt externaţi, în stare bună”, au precizat reprezentanţii DSP Sibiu, citați de News.ro.

Potrivit acestora, s-au demarat procedurile de identificare a tuturor persoanelor care au intrat în contact cu copiii bolnavi, fiind luate măsuri de vaccinare a celor neprotejaţi.

De asemenea, întreaga reţea medicală din judeţ a fost informată cu privire la această situaţie, solicitându-se intensificarea acţiunilor de recuperare la vaccinare, în special pentru copiii din grupa de vârstă 9 luni – 9 ani, conform calendarului naţional de vaccinare.

Reprezentanţii DSP Sibiu anunţă, de asemenea, că stocul de vaccin ROR (vaccin trivalent rujeolă, oreion, rubeolă) este suficient în judeţul Sibiu, atât pentru vaccinările suplimentare, cât şi pentru cele la termen.

De la începutul anului, a mai fost confirmat un singur caz de rujeolă, la un bărbat de 34 de ani din municipiu Sibiu, care nu a prezentat complicaţii.

Potrivit Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, până la data de 3 februarie, în România au fost confirmate 2.433 de cazuri de rujeolă, fiind înregistrate 15 decese. Un al 16-lea deces datorat rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS