Confidenţialitate

Christoph Daum vrea profesor de limba română și fotbaliști naturalizați

Noul selecționer al echipei naționale – Christoph Daum are deja o listă cu solicitări către Federația Română de Fotbal și declară că ar vrea să își înceapă cât mai repede munca.

Printre primele lui cereri se număra angajarea unui profesor de română, fiindcă vrea să comunice în limba jucătorilor, pentru a se face cât mai bine înțeles.
Tehnicianul german dorește deasemenea o informare în privința unor fotbaliști de alte naționalități care pot fi naturalizați, având în vedere că România a fost singura selecționată de la Euro 2016 fără niciun străin.

Variantele nu sunt însă numeroase. Mijlocașul brazilian de 24 de ani William De Amorim de la Astra Giurgiu a primit de curând cetățenia și poate fi convocat.
Fundașul stânga portughez de la CFR ClujMario Camora are 29 de ani și joacă de 5 ani în Liga 1, deci poate deveni cetățean român.

Eric de Oliveira, care a ajuns și el în primul eșalon autohton de 8 ani se află pe lista candidaților pentru un post de mijlocaș ofensiv, fiind român “cu acte în regulă” după ce s-a căsătorit aici.

Fostul vârf al Astrei – Kehinde Fatai n-ar fi exclus, deși acum joacă la Sparta Praga. Nigerianul are 26 de ani, a ajuns din România în 2007 și a depus actele pentru cetățenie vara trecută.

În fine închizătorul campioanei din Giurgiu, Takayuki Seto poate juca la 30 de ani pentru naționala țării în care a sosit acum nouă sezoane, pentru că nu a evoluat niciodată în reprezenntativa Japoniei.

Practic, singurul fotbalist valoros din Liga 1 neeligibil este Ricardo Cadu, fostul căpitan al lui CFR Cluj având 4 meciuri pentru Portugalia.