Confidenţialitate

Christian Mititelu, fost director BBC: “Moartea Prinţului Philip, o mare pierdere pentru societatea britanică”

Fostul director al Secției române a BBC, Christian Mititelu, spune la Europa FM că decesul Prințului Philip este o mare pierdere pentru Casa Regală dar și pentru societatea britanică ce l-a îndrăgit pentru devotamentul, energia și umorul său.

“E o pierdere pentru Familia Regală şi pentru ţară. Prinţul Philip a fost nu doar un soţ şi un tată admirabil care a stat alături de Regină, ocupând un loc discret în afacerile statului, dar a fost, în acelaşi timp, un om care şi-a dedicat viaţa serviciului public. El a fost militar, apoi, când a devenit prinţ consort, înainte ca Regina să fie încoronată, şi-a asumat şi a avut un rol în modernizarea monarhiei.  Deşi, iniţial, a întâmpinat o rezistenţă din partea celor care lucrau la Curtea regală. Apoi a devenit interesat de orice inovaţie, un promotor al ştiinţei şi tehnologiei . A fost şi cancelar, cum se numeşte aici, a patru universităţi, deşi el însuşi nu avea studii universitare. Dar avea o energie deosebită prin care reuşea să-i mobilizeze pe cei competenţi în domeniile respective. Aş mai spune, în fine, că el era un om care putea comunica uşor cu oricine “- spune Christian Mititelu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vor fi funeralii naționale, spune Fostul director al Secției române a BBC, Cristian Mititelu.

“Sigur că vor fi funerarii naţionale, va dura câteva zile, de obicei, o săptămână , dacă nu mai mult până se organizează. Deocamdată, steagurile sunt în bernă şi posturile de radio ale BBC şi-au unificat programele, tocmai pentru a acoperi această pierdere importantă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decesul soțului reginei Regatului Unit poate fi o ocazie de reunire a familiei după renunțarea la titlul regal de către Harry, nepotul prințului Philip.

Christian Mititelu e de părere că familia Regală îi va permite prinţului Harry să participe la funeralii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.