Confidenţialitate

Chitaristul trupei ABBA, Lasse Wellander, a murit la vârsta de 70 de ani | AUDIO

A murit chitaristul trupei ABBA – Lasse Wellander – alături de care a lansat mare parte a hiturilor din anii ’70 și ’80, dar și cel mai recent album al trupei, lansat după o pauză de 4 decenii. Artistul a colaborat și cu alți artiști, dar emblematice sunt piesele lansate cu trupa suedeză care a făcut istorie în industria muzicii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chitarist pentru o perioadă îndelungată al trupei ABBA, Lasse Wellander, care a lansat cu artiștii suedezi unele dintre cele mai cunoscute hituri ale trupei, s-a stins la vârsta de 70 de ani. Mesaje emoționante au fost publicate pe internet după confirmarea venită de la familie.

Vedeta muzicii suedeze a fost o parte importantă a înregistrărilor lor în anii 1970 și 1980

Acesta povestea, într-un interviu din 1992, despre experiențele istorice alături de ABBA, cum erau așteptați de mulțimi de oameni înainte de concerte.

Lasse Wellander a ajutat și la compunerea coloanei sonoare pentru filmul „Mamma Mia!”, cel care deține recordul încasărilor pentru un musicall.

Cel mai recent album ABBA, „Voyage”

Cel mai recent a contribuit la crearea albumului ABBA, „Voyage”, lansat în 2021, ce marca revenirea grupului după o pauză de 40 de ani.

Ultimul album ABBA fusese „The Visitors”, lansat în noiembrie 1981, înainte ca trupa să se despartă în 1982.

Trupa a lansat o melodie de rămas bun adresată fanilor lor, intitulată „Thank You for the Music”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ABBA: “Voyage” devine cel mai rapid vândut album din ultimii patru ani în Marea Britanie