Chitaristul fără brațe

Un tânăr care s-a născut fără brațe a lăsat o lumea întreagă mută de uimire: cântă la chitară, la pian și la violoncel ca un profesionist, numai că în lipsa brațelor, își folosește picioarele.

Dacă nu l-ai cunoaște prea bine și doar l-ai auzi cântând la chitară, nici nu ți-ai da seama că George Dennehy s-a născut fără brațe – povestesc jurnaliștii NBC12.

La 8 ani, cânta la violoncel și era liderul orchestrei școlii. Mai târziu, a învățat să cânte și la pian și la chitară. Clipurile cu el cântând au strâns jumătate de milion de vizualizări pe youtube.

Nu a fost chiar atât de bine. M-am încurcat de câteva ori, se scuză George. Născut într-o familie cu mulți copii din România, el și încă 10 frați au fost adoptați. George a ajuns în grija unei familii din Ashland, Virginia, care l-a ajutat enorm.

Altfel aș fi rămas pe străzile din România cerșind bani sau mâncare sau chiar aș fi murit, povestește tânărul.

Îi place mult rock-ul progresiv, iar una dintre trupele favorite este Goo Goo Dolls, care recent l-a invitat să cânte împreună pe scenă.

George se pregătește să înregistreze o piesă și chiar să își lanseze un album. Dacă nu demult era supărat că s-a născut fără brațe, acum are o nouă perspectivă,

Poate am fost făcut așa dintr-un motiv și poate tocmai acesta e motivul, spune George încrezător. El speră ca în curând să își cunoască și familia din România.