Chitara pierdută a lui John Lennon vândută la o licitaţie cu 2,4 milioane de dolari

Chitara acustică, pe care John Lennon a folosit-o pentru a înregistra hiturile Beatles ”I Want to Hold Your Hand” sau “She Loves You”, a fost vândută sâmbătă cu 2,4 milioane de dolari la o licitaţie din California. Preţul final la care a ajuns instrumentul a depăşit cu mult aşteptările organizatorilor, care estimau vânzarea la 8 mii de dolari, stabilind astfel un nou record pentru o chitara cu însemnătate istorică. Cumpărătorul a decis să rămână anonim.

Chitara a fost cumpărată de Lennon în 1962 şi a folosit-o aproximativ un an, până când a dispărut în 1963. Alte hituri înregistrate de John Lennon cu acest instrument sunt “All My Loving,” “Please, Please, Me,” “From Me to You” şi “From Me to You”.

Declarată pierdută pentru mai bine de 50 de ani, chitara a fost descoperită de un bărbat din California care şi-a dat seama că deţine în colecţia sa un instrument cu valoare istorică.

Expertul în instrumente “Beatles”, Andy Babiuk, a confirmat că a aparţinut cântăreţului britanic după ce a comparat fotografii şi filmări de pe vremea când John Lennon cânta la această chitară.