Confidenţialitate

Chitara galben neon a lui Prince, scoasă la licitaţie – VIDEO

Chitara galben neon a cântăreţului Prince, făcută la comandă şi cu o formă originală, care a fost utilizată de cântăreţ în piese precum “Cream” şi “Get Off”, va fi scoasă la licitaţie în luna iunie, de o casa de licitaţii Heritage Auctions din Beverly Hills, potrivit contactmusic.com.

Licitaţia va începe pe 24 iunie şi are un preţ de pornire de 30.000 de dolari. Actalul proprietar, Richard Lecce, a cumpărat instrumentul făcut pe comandă la preţul de aproximativ 30.000 de dolari în urmă cu un an, de la aceeaşi casă de licitaţii.

“Sunt un fan al lui Prince de când eram mic, iar această chitară m-a impresionat pentru că era specială şi la modă”, a declarat Lecce.

“Din păcate, oricât de morbid pare, atunci când oamenii mor, obiectelor lor personale devin mai valoroase. Cred că a avea ceva atât de valoros ca acest obiect ar fi prea riscant pentru a fi în continuare în posesia mea.”

Leece, care nu cântă la niciun instrument muzical, a declarat că a păstrat chitara în condiţii adecvate şi că a pozat cu ea doar când a achiziţionat-o.

Instrumentul este marcat cu un număr de serie şi însoţit de o scrisoare de autenticitate de la tehnicianul de chitară a lui Prince, Zeke Clark, care menţionează că gâtul chitarei s-a rupt în Franţa în 1994 şi că a fost reparat ulterior.

Printre alte obiecte care vor fi scoase la licitaţie în iunie în Beverly Hills se numără un premiu pentru vânzări record şi o casetă originală demo cu melodii precum “Just as Long as We’re Together”, “My Love Is Forever” şi “Jelly Jam”.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1Lmq6RDn5O8