Confidenţialitate

Chitara din videoclipul melodiei “Smells Like Teen Spirit”, vândută cu 4,5 milioane de dolari

O chitară electrică folosită de Kurt Cobain în videoclipul melodiei “Smells Like Teen Spirit”, unul dintre hiturile trupei americane Nirvana, s-a vândut la licitație pentru 4,5 milioane de dolari, potrivit Variety.

Valoarea instrumentului muzical era estimată la 600.000 de dolari.

Chitara Fender Mustang din 1969 cu finisaj albastru “Lake Placid” s-a numărat printre articolele scoase la vânzare în cadrul unui eveniment “Music Icons” organizat de Julien”s Auction House la Hard Rock Cafe din New York.

Melodia “Smells Like Teen Spirit” a fost lansată pe cel de-al doilea album de studio al formaţiei Nirvana, “Nevermind”, care a propulsat spre faimă grupul de grunge rock.

În ultimul interviu al lui Cobain acordat revistei Guitar World, el a vorbit despre chitara lui “favorită” spunând: “Eu sunt stângaci şi nu sunt foarte uşor de găsit chitare de înaltă calitate, la preţuri rezonabile. Dar, dintre toate chitarele din lume, Fender Mustang este favorita mea. N-am avut decât două”.

În ultimii 12 ani, chitara a fost expusă la Seattle”s Experience Music Project, numit în prezent Museum of Pop Culture.

Potrivit casei de licitaţii, o parte din veniturile obţinute în urma licitaţiei va fi direcţionată către Kicking The Stigma, o iniţiativă a echipei de fotbal american Indianapolis Colts şi a proprietarului acesteia, omul de afaceri Jim Irsay, pentru creşterea conştientizării asupra problemelor de sănătate mintală.

Cântăreţul Kurt Cobain și-a pus capăt zilelor la vârsta de 27 de ani în locuinţa sa din Seattle, în aprilie 1994.