Confidenţialitate

Prima reuniune a noului legislativ din Republica Moldova. Maia Sandu: Vom culege ceea ce semănăm!

Noul parlament de la Chişinău s-a reunit, luni, în prima sa sesiune de constituire.

În discursul susținut în fața aleșilor, preşedintele Republicii Moldova a declarat că prioritatea sa rămâne lupta împotriva corupției, atrăgându-le atenția Deputaților că “ordinea trebuie să înceapă din legislativ”, relatează Agerpres.

“După atâtea eşecuri, măcar acum după 30 de ani să construim o ţară pentru oameni, nu pentru găşti. Este timpul unei adevărate revoluţii în felul în care este guvernată ţara“, a spus Maia Sandu.

Totodată, șefa statului a salutat votul cetăţenilor Republicii Moldova care au optat pentru democraţie şi un “Parlament onest”.

În ceea ce priveşte viitorul guvern, Maia Sandu aşteaptă de la acesta un nou model de dezvoltare economică.

“Ca să ieşim din sărăcie şi să asigurăm bunăstare pentru toţi trebuie să dezvoltăm economia. Aşa putem mări şi pensiile, aşa putem avea bani şi pentru investiţii şi dezvoltare. […] Regândirea modelului economic presupune un efort din partea tuturor actorilor din ţara noastră. […] Atunci când faceţi înţelegeri de cartel, în mod abuziv contribuiţi la alungarea oamenilor de afaceri”, a avertizat liderul de la Chișinău.

“Avem o oportunitate istorică de a alinia politica la interesele cetăţeanului. Ţine de fiecare dintre noi. Ţara noastră e aşa cum o facem noi. Vom culege ceea ce semănăm!”, a conchis Maia Sandu.