Chișinău: Limba „moldovenească” înlocuiește limba română la Administrația Prezidențială. Drapelul UE – eliminat. Igor Dodon: „Nu suntem membri ai UE, suntem membri CSI”

Una dintre primele măsuri dispuse și aplicate de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după preluarea mandatului a fost înlocuirea limbii române cu așa-zisa limbă moldovenească pe site-ul administrației prezidențiale.

De asemenea,  drapelul Uniunii Europene a fost scos de pe sediul Președinției, fapt care a provocat nemulțumirea mai multor parlamentari liberali care au mers la sediul administrației prezidențiale și au arborat un nou drapel al Uniunii.

Președintele Igor Dodon a declarat luni seară, la Protv Chișinău, că legislația nu obligă Republica Moldova să arboreze steagul UE și a decis ca la Președinție să fie arborat doar drapelul național.

De asemenea, Igor Dodon a amintit că Republica Moldova este membră a C.S.I (Comunitatea Statelor Independente) și că mai degrabă acest steag ar trebui arborat pe instituții.

Igor Dodon, la Pro TV Chișinău, luni, 26 decembrie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De asemenea, Igor Dodon a anunțat că, până la Revelion, îi va retrage cetățenia fostului președinte al României, Traian Băsescu. Preșdintele Republicii Moldova susține că fostul președinte moldovean, Nicolae Timofti, i-ar fi acordat ilegal cetățenia lui Traian Băsescu și soției sale, Maria.

Traian Băsescu l-a amenințat pe Igor Dodon că, dacă va începe demersurile pentru retragerea cetățeniei, îl va da în judecată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS